Ausztrál győzelemmel indult, Ivanics Gergely másodikként ért célba

A Tour de Hongrie, Magyar kerékpáros körverseny első, Gyömrő és Kazincbarcika közötti, 210 kilométeres szakaszát az ausztrál Andrew Bradley nyerte 5:06:09 órás eredménnyel. Második helyen, legjobb magyarként a Cornix versenyzője, Ivanics Gergely ért célba, a győztes ausztrál mögött mindössze négy másodperccel elmaradva.

Az öt napig tartó, hatszakaszos verseny rögtön a király etappal kezdődött, amelyen 210,3 kilométert kellett megtenniük a versenyzőknek, benne egy első és három harmadik kategóriás heggyel.

Az első hegyi hajrát a verseny 95. kilométerénél hagyta el a hat fős élboly, ahol a versenyben vezető, címvédő szlovák Martin Riska, az osztrák Swiag pro cycling team versenyzőjének az előnye 35 másodperc volt az őt üldözőkkel szemben. A szökevényt azonban 15 kilométerrel később befogták a riválisok, majd újabb negyven kilométer megtételét követően kialakult a háromfős élmezőny, amely leosztotta egymás között a dobogós helyezéseket.

A szervezők szerinti legkeményebb szakaszon a mezőny közel fél órával a dobogósok után futott be a célba. Az első szakaszon rögtön kilenc kerékpáros kényszerült feladni a küzdelmet.

A futam krónikájához hozzátartozik, hogy a verseny elején a versenyzőknek a rekkenő hőség mellett hatalmas füstfüggönyön kellett áthajtaniuk ”köszönhetően” a közeli parlagtűznek.

A nap végére egy kicsit lehűlt a levegő, sőt, néhol még az eső is eleredt. A szerdai etap hasonlóan nehéznek ígérkezik a versenyzők számára, akkor Kazincbarcikáról Sátoraljaújhelyig, mintegy 206 kilométert kell megtenniük a kerékpárosoknak.

A magyar bajnoki cím védője, Szeghalmi Bálint (Cornix) ötödikként haladt át a célvonalon.

http://www.nemzetisport.hu/kerekpar/20070724/ausztral_gyozelemmel_indult_ivanics_gergely_masodikkent_ert_celba/

2007. július 7. Rólunk írták

Budapest Gyorsfutár harmadik körzet

Biciklis futár, gyorsan, pikk-pakk! Hívjon most!

06/1 321 9001Minden jog fenntartva! - Pikk-Pakk 2000 Futárszolgálat Kft. 2010

Powered by Wordpress Webdesign: ZINA DESIGN