ERSTE Tour

ERSTE Tour – Esztergom 2010 videó

Június 13-án került megrendezésre az Erste Tour Tihany országúti kerékpárverseny, az Erste Tour sorozat második állomása.

A verseny mezőnye a balatonfüredi Sundance parkból indult lassú rajttal, majd amikor a Tihanyi félszigetre kanyarodtak, kezdetét vette az igazi verseny.

BBF – országútiA 12 km-es körpálya útvonala elhaladt a Tihanyi Apátság, és a turistákkal zsúfolt főutca, valamint a több kilométer hosszú strand előtt. A hetedik kör végén hazai kerékpáros eseményeken szokatlan nehézségű emelkedő várt a kerekesekre. Ezen az útvonalon zajlott pár nappal korábban Balaton Bike Fest downhill versenye – amelyen a vasárnapi napon nem lefele gurultak a bringások hanem feltekertek rá (már akinek sikerült). A meleg időnek és a júniusi időpontnak köszönhetően a félszigeten nagyon sok turista volt, akik szurkoltak és biztatták a bringásokat – igazi fesztivál hangulatot teremtve a verseny ideje alatt.

A hosszútáv mezőnyében a nagy kérdés az volt, hogy Tóth Attila (Go Fast – Bikeexpressz) megtudja-e tartani az esztergomi futamon szerzett vezető pozícióját összetett versenyben, Verebélyi Viktorral és Dancs Mártonnal szemben. Tóth Attila csapata nagyon jól dolgozott és senkit nem engedtek el a mezőnyből, aki rá veszélyes lett volna. A hét kör alatt sokan lemorzsolódtak a tihanyi emelkedőkön, de így is közel 40 kerekes együtt érkezett az utolsó emelkedőhöz, amelynek voltak 15-20 %-os szakaszai is. A brutális emelkedőt Benedek László bírta a legjobban és ő örülhetett az abszolút győzelemnek, aki ezen a napon a leggyorsabban, 2 perc 33 másodperc alatt mászta meg a „falat”. De nem csak ő, hanem mindenki győztesnek érezhette magát aki leküzdötte a verseny távját és a végén magasodó emelkedőt. A hölgyeknél a nagyszerű formában versenyző Nagy Enikő diadalmaskodott.

A díjkiosztó után még kisorsolásra került egy Bianchi Via Nirone 7 versenybringa azok között, akik elindultak az Erste Tour Tihanyon – a szerencsés nyertes Kiss Gergely lett.

http://www.overmagazin.hu/cikk.php?cid=540

ERSTE Tour – Szerencs 2010 videó

2010. július 24-én, szombaton került megrendezésre Szerencs környékén az Erste Tour versenysorozat utolsó fordulója, az Erste Tour Szerencs.

A szervezők Bekecs – Monok – Golop – Tállya – Rutka útvonalon 27 kilométeres körpályát jelöltek ki. A hosszútávú versenyen indulóknak 3 kört, a rövid távú versenyen 1 kört kellett teljesíteni. Összesen közel százötvenen álltak rajthoz. A férfiaknál 9, nőknél 3 korosztályban díjazták a versenyzőket. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a versenyzőket, a rejt után nem sokkal eleredt az eső.

A verseny biztosítását kimagaslóan oldotta meg az aznap délután megrendezésre kerülő nemzetközi profi versenyt is biztosító rendező gárda.

Az Erste Tour több százezer forint értékű további díjainak sorsolását augusztus folyamán tartják majd, a sorsoláson a sorozat valamennyi versenyét sikerrel teljesítő kerékpáros vesz részt.

A férfiak abszolút versenyét Dancs Márton, a hölgyek versenyét pedig Nagy Enikő nyerte. Ezzel kialakult az Erste Tour összetett végeredménye is, a férfiak között abszolút elsőként az Erste Tour Esztergom győztese, Tóth Attila végzett, míg a hölgyeknél az Erste Tour valamennyi fordulóján diadalmaskodó Nagy Enikő végzett.

Bár folyamatosan úgy tűnt, bármelyik pillanatban eleredhet az eső, az Erste Tour Szerencs összesen közel 140 indulójának sikerült végül száraz időben elrajtolnia. A versenypálya egyetlen komoly, mintegy 5 km hosszú emelkedője már alig 3 km-rel a rajtot követően megkezdődött Bekecsen. Az első körben a mezőny együtt kezdte meg az emelkedőt, folyamatosan szakadtak le versenyzők az erősödő tempóban, de az élen komoly szökés nem tudott kialakulni.

Valamivel kevesebb, mint 1 km-rel az emelkedő teteje előtt egy bukás miatt kettészakadt az élen haladó 45-50 fős csoport, mintegy 30 versenyző tudott együtt maradni az élen, őket követte egy kisebb, 10-15 fős üldöző boly. A mezőny többi része néhány fős csoportokra szakadva, saját tempójában tette meg a verseny hátralevő részét. Az élbolyban egymást érték a támadások, de komoly szökés nem tudott kialakulni, míg az üldöző boly hátránya 1 perc körül alakult az első kör végére.

A második körben az eleredő esőben az összetettben élen álló Tóth Attila csapata továbbra is sikeresen kontrollálta az élbolyt, míg az üldöző bolyban megbomlott az összhang, hátrányuk a második kör végére már 4 perc fölé nőtt. Az élboly néhány leszakadó versenyzőtől eltekintve a harmadik kör hosszú emelkedőjén is együtt maradt, így 20-25 versenyző sprintelt az első helyért a Szerencsi befutónál. A leggyorsabbnak Dancs Márton bizonyult 2:06:35-ös idővel Bohács Roland és Kutács Zsolt előtt.

Tóth Attila hat másodperc hátránnyal érkezett meg a célba, ezzel megőrizte a sárga trikót és megnyerte az Erste Tour összetett versenyét. A hölgyek versenyét Nagy Enikő nyerte, aki sokáig az üldöző bolyban tekert, és annak ellenére, hogy a harmadik kör hosszú emelkedőjén a boly kettészakadását követően hátra maradt, jelentős különbséggel nyerte a hölgyek versenyét.

A versenyt követően Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágáért felelős vezérigazgató-helyettese adta át az abszolút összetett győzteseknek járó kupát. A férfiak versenyét az Erste Tour Esztergomot megnyerő, majd ezt követően az Erste Tour Tihanyt és Erste Tour Szerencset csapata segítségével hatékonyan kontrolláló Tóth Attila nyerte 6:59:50-es idővel, míg a hölgyek versenyében az Erste Tour valamennyi fordulóját megnyerő Nagy Enikő diadalmaskodott 7:31:43-as idővel.

http://www.kerekparsport2000.hu/hu/szakaszok/118-erste-tour-szerencs-beszamolo

2010. július 17. Rólunk írták

Budapest Gyorsfutár harmadik körzet

Biciklis futár, gyorsan, pikk-pakk! Hívjon most!

06/1 321 9001Minden jog fenntartva! - Pikk-Pakk 2000 Futárszolgálat Kft. 2010

Powered by Wordpress Webdesign: ZINA DESIGN